Let’s stop talking and start walking


Ik ben gezegend met een creatieve analytische geest met een onstilbare honger naar nieuwe kennis. Mijn creatieve analytische geest is altijd op zoek naar het waarom van de dingen. Ik volgde een opleiding interieurinrichter en ik ben gecertifieerd Advanced Fungh Shui Practicioner. Dat leerde me hoe de energiestromen in jouw huis belangrijk zijn voor jouw welzijn. Ondertussen ben ik even gefascineerd door de buitenruimte en volg ik een opleiding als tuinontwerper en richtte ik bARK.today op om mijn passie voor voedselbossen met anderen te delen.

Ondertussen werk ik al jaren in het medialandschap en pionier ik meestal in ‘digital space’. Daarnaast coach ik ondernemers in de cultuursector of startups in deep tech en jonge ondernemers. Daar is het meestal belangrijker om te onderzoeken hoe de ander naar jouw product of creatie kijkt om nog beter te kunnen verbinden met de eindgebruiker. Maar mestal zit ik tussen de AI, IoT, VR, XR, deep tech startups. Maar voor mij is de technologie nooit het doel maar een middel om iets te bereiken. Dat wordt dikwijls vergeten. Mensen voorbereiden en meenemen in die transitie is belangrijk. Verandering maakt heel veel mensen onzeker. Angst voor het onbekende, angst om hun job te verliezen, angst om wakker te worden in een totaal nieuwe wereld.

Toeval bestaat niet zeggen ze. Maar ik ontdekte hoe vervuilend al die digitale, deep tech wel niet is. Een combinatie van heel veel data hamsteren en dat mondt uit in datacenters die enorm energie verslindend zijn. Om van de E-waste niet te spreken omdat al die server parken vol computers ook om de 3 jaar aan vervanging toe zijn. Tegelijkertijd zag ik hoe Covid-19 voor heel veel mensen ook letterlijk een brug te ver was.

Ik voelde hoe de natuur een echte zegen was en ik ging mij verdiepen in de materie. Er is heel wat onderzoek naar wat mensen nu echt gelukkig maakt en het is niet zo ingewikkeld. Veel van die parameters probeer ik nu in mijn dagelijks werk in te bouwen. Het leren van nieuwe dingen, verbinden met elkaar, schoonheid, actief bewegen, stilstaan en in het moment zijn. Op mijn pad kwam ik bosbaden tegen en de rest kan je zelf al invullen.

Ondertussen volg ik een Forest Bathing Guide aan de Forest Therapy Hub en combineer ik mijn ervaring als ‘change manager’ en ‘business coach’ om mensen terug voeling te geven met de natuur. Ik neem het Arboretum van Tervuren als mijn uitvalsbasis.

Contacteer mij als je goesting hebt om het eens uit te proberen. Het is ook een leuk geschenk voor jouw medewerkers om te leren onthaasten.
Ik organiseer regelmatig zelf wandelingen. Die vind je hier.
Maar iedereen kan het doen. Ik alleen maar zeggen: Het doet zo’n deugd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Even geduld

Fijn dat je je inschrijft voor onze nieuwsbrief.