Shinrin-Yoku of bosbaden is een Japanse traditie die vooral in de jaren 80 terug populair is geworden. Ondertussen zijn er meer dan 95 verschillende centra en natuurgebieden in Japan speciaal ingericht om aan Shinrin-Yoku te kunnen doen.

Dr Li was één van de eersten om deze aloudet traditie ook wetenschappelijk onder de loep te nemen.Psychologe Christel Westgeest is buitenspyschologe en vertelt over de weldaad van bosbaden.


THE NATURE FIX: Waarom maakt de natuur ons gelukkiger, gezonder en creatiever. Een boek van Florence Williams.

Eeuwenlang prezen dichters en filosofen de voordelen van een boswandeling: Beethoven liet zich inspireren door rotsen en bomen; Wordsworth componeerde al trompetterend over de heide; Nikola Tesla bedacht de elektromotor tijdens een bezoek aan een park. Geïntrigeerd door onze legendarische vernieuwing in de natuurlijke wereld, gaat Florence Williams op zoek naar de wetenschap achter de positieve effecten van de natuur op de hersenen.

Van bospaden in Korea, tot eilanden in Finland, tot eucalyptusbossen in Californië, Williams onderzoekt de wetenschap op het punt waar milieu, stemming, gezondheid en creativiteit samenkomen. Door zich te verdiepen in volledig nieuw onderzoek, onthult ze de krachten van de natuurlijke wereld om de gezondheid te verbeteren, reflectie en innovatie te bevorderen en uiteindelijk onze relaties te versterken. Terwijl ons moderne leven binnenshuis drastisch verandert, zijn deze ideeën – en de antwoorden die ze opleveren – urgenter dan ooit.