Lonelyness

Je kan heel veel vrienden hebben toch bekruipt jou dat gevoel dat van eenzaamheid. Wat is dat toch en waarom?
Onderstaande infographic heeft aan welke momenten zo’n gevoel van eenzaamheid kunnen triggeren. Uiteraard zijn er veel meer triggers. Er staat ook geen leeftijd op. Maar als het voor jou een troost kan zijn. Je bent niet alleen. Eén op de drie Nederlanders voelt zich eenzaam.

Een groep die dikwijls wordt vergeten zijn de hoogbegaafden. Zij houden van diepgang en serieuze gesprekken en al die social small talk is aan hen niet besteed. Ofwel haken ze af en kiezen ze voor isolement of spelen ze het spel mee en gaan dan meestal met een onvoldaan gevoel naar huis.
Ze snappen ook niet hoe het komt dat niet iedereen de lat even hoog legt. Waarom niemand ziet wat zij zien. Dat leidt dikwijls tot conflict situaties op het werk. Ook met hun vrienden wil het niet altijd lukken want iemand met een kritische blik is een domper op de feestvreugde.

Maar wat doe je eraan?

Eerste en vooral moeten we van het stimga van eenzaamheid af. Waarom hebben we het moeilijk om toe te geven dat we ons alleen of geïsoleerd voelen?
Soms is het veel eenvoudiger om dat gewoon toe te geven. Je zal versteld staan hoeveel mensen zich ook eenzaam voelen.

Waardevolle contacten leggen is belangrijk. Maar als je je eenzaam voelt kan niet die stap zetten om dat te doen veel angst inboezemen.
Als je trouwens financieel de eindjes aan elkaar moet knopen elke maand is de schrik om een rondje te moeten betalen al een reden om thuis te blijven. Nodig een vriend of vriendin uit voor een wandeling en neem een thermos thee mee. Dat kost niets.

Wist je dat één van de vijf parameters om je gelukkig te voelen iets doen ivoor iemand anders is. Misschien kan je ergens als vrijwilliger aan de slag kan.

Maar het allerbelangrijkste is jezelf leren kennen en aanvaarden. De natuur oordeelt niet en in de natuur ben je ook nooit alleen. Je bent omringd door levende wezens die ontzettend nieuwsgierig zijn naar wat jij daar komt doen. We maken allemaal deel uit van dat bruisende allegaartje en dat brengt rust.
It’s ok to be you.

Weet trouwens dat bosbaden net op dat vlak heel veel voor jou kan betekenen. Het helpt jou om jouw angsten te overwinnen en die piekerende gedachten even aan de kant te zetten. Daar wordt een mens alleen maar blijer van. Heb je het financieel moeilijk laat jou dat dan niet weerhouden om aan één van onze sessies mee te doen. Stuur mij een mailtje en we maken met plezier voor jou een plaatsje vrij.