Venue

Arboretum Tervuren

Vlaktedreef, 3080 Tervuren

Tervuren, Vlaams Gewest, BE, 3080

Shinrin-Yoku of bosbaden, ontdek de helende werking van de natuur

Heractiveer jouw zintuigen door te genieten van de natuur.

Shinrin-Yoku of bosbaden is een Japanse traditie die vooral in de jaren 80 terug populair is geworden. Ondertussen zijn er meer dan 95 verschillende centra en natuurgebieden in Japan speciaal ingericht om aan Shinrin-Yoku te kunnen doen.

Deze methode van door het bos te waden zorgt ervoor dat je terug connectie maakt met de natuur. We doen dat door een aantal eenvoudige ‘activiteiten’ waar je mee aan de slag gaat. We spreken eerder van her activeren omdat het een oeroud instinct is dat we nieuw leven inblazen. Het is een weldaad voor lichaam en geest.

Research wees uit dat bosbaden de bloeddruk verlaagd, de bloedsuikerspiegel doet dalen en ook een positief effect heeft op de cellen die kankers bestrijden. Maar mijn focus ligt vooral op de helende effecten op de geest. Het helpt om jouw stress gehalte te verminderen, om angsten weg te nemen.

De rituelen of uitnodigingen waarop je kan ingaan, zorgen ervoor dat je even stopt met denken en terug leert kijken, horen, proeven, luisteren, voelen… Afstand afleggen tijdens een bosbad is niet belangrijk. De kans is groot dat je tijdens een bosbad sessie van zo’n 2,5 tot 3 uur niet meer dan een 1 of 2 kilometer aflegt. Iedereen kan het dus ook doen. Traag is de boodschap.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *