Details
Date:

augustus 12

Time:

15:30 - 17:00

Click to Register: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-happy-hour-bosbaden-in-de-stiemervallei-in-genk-355044416407
Organizer

bARK.today

Website: https://www.eventbrite.nl/o/barktoday-32620988603
Venue

Stiemerhub

16 André Dumontlaan, 3600 Genk

Genk, Vlaams Gewest, BE, 3600

Geef jezelf of je team een welverdiende werk detox cadeau. Dankzij onze happy hour bosbaden formule duik je helemaal zen het weekend in.

Shinrin-Yoku of bosbaden is een Japanse traditie die vooral in de jaren 80 terug populair is geworden. Ondertussen zijn er meer dan 95 verschillende centra en natuurgebieden in Japan speciaal ingericht om aan Shinrin-Yoku te kunnen doen. Je zou het ‘Mindfullness’ in het bos kunnen noemen omdat je door te vertragen en stil te staan bij de dingen terug de schoonheid van de natuur ontdekt.

Deze methode van door het bos te waden zorgt ervoor dat je terug connectie maakt met de natuur. We doen dat door een aantal eenvoudige ‘invitaties’ of uitnodigingen waar je mee aan de slag gaat. We spreken eerder van her activeren omdat het een oeroud instinct is dat we nieuw leven inblazen. Het is een weldaad voor lichaam en geest.Research wees uit dat bosbaden de bloeddruk verlaagd, de bloedsuikerspiegel doet dalen en ook een positief effect heeft op de cellen die kankers bestrijden. Maar onze focus ligt vooral op de helende effecten op de geest. Het helpt om jouw stress gehalte te verminderen en om angsten weg te nemen.

Stress is zo’n rare zetduivel die je meestal niet voelt maar die je dikwijls al lang in je rugzak meedraagt. Zo lang zelfs dat je het gewoon wordt. Maar niets is minder waar. Eenmaal van die stress verlost voel je je sowieso herboren.De rituelen of uitnodigingen waarop je kan ingaan, zorgen ervoor dat je even stopt denken en terug leert kijken, horen, proeven, luisteren, voelen… Afstand afleggen tijdens een bosbad is niet belangrijk. Iedereen kan het dus ook doen. Traag is de boodschap.

Ieder bosbad wordt met een theeceremonie in groep afgesloten. Wie wil kan daarna gewoon naar huis of kan gerust nog even blijven nagenieten.

Met deze Happy Hour Sessies trakeer je jezelf of jouw team op een zinvol moment om helemaal zen het weekend in te duiken.