Forest Bathing Therapy Hub

Trees De Bruyne is een erkend Forest Bathing Guide en volgende haar opleiding bij de Forest Therapy Hub.

Mijn  keuze om bij hen een opleiding te volgen is vooral ontstaan omdat je deel uitmaakt van een wereldwijd ‘lerend netwerk’ van Forest Therapy Guides van over de hele wereld. Dat zorgt ervoor dat we blijven kennis en ervaringen uitwisselen.
Deze organisatie staat er ook voor bekend om alles te onderbouwen met de nodige wetenschappelijke inzichten. Daarvoor alleen al was het de moeite om bij hen aan te sluiten. Er is zoveel research beschikbaar die de voordelen van natuurconnectie onderschrijven. Die kennis nemen we ook mee in onze aanpak.
Daarnaast werkt de ‘Forest Therapy Hub’ actief mee aan verschillende onderzoeksprojecten rond de voordelen van natuurconnectie op het ‘Welzijn’ van de mens.

Forest Bathing Therapy kan op verschillende manier worden ingezet.
Misschien heb je nood aan een ‘Nature Connection Wellbeing Plan’ op maat of focussen we op ‘Social Prescription’ of het voorschrijven van natuurconnectie ter ondersteuning van andere therapieën. We werken op verschillende locaties of naar wens bij jou in de buurt.

Trees De Bruyne volgde naast  een opleiding interieurinichter en tuinontwerper ook een opleiding ‘Feng Shui’ aan het American Feng Shui Instituut. Als  Fengh Shui Expert’ combineert ze nu het welzijn van de leefomgeving met de voordelen die de natuur biedt op het welzijn van de mens. Een holistische aanpak waar een gezonde geest in een gezond lichaam in een gezonde leefomgeving hand in hand gaan. 

Trees De Bruyne werkt ook zeer nauw samen met bARK.today die de aanleg van voedselbossen gebruikt om de natuurconnectie te versterken. Het project Smuljungle Aalst is het eerste ‘Urban Community Foodforest’ met als belangrijkste focus het verbinden van mensen met de natuur en met elkaar. De kennis opgedaan tijdens haar opleiding als Forest Bathing Guide heeft ze ook hier geïntegreerd.