geluk

Het lijkt ingewikkeld maar dat is het helemaal niet. Onderzoek wees uit dat er slechts 5 paramenters zijn die ons geluksgevoel bepalen.
Dit zijn ze.

Iets doen voor iemand anders. Daar worden we blij van. Dat hoeft ook meestal niets te kosten. Soms zijn het de kleine gebaren die tellen. Dus kijk even rond jou en vraag niet wat je kan doen maar doe het gewoon.

Schoonheid en kijken naar mooie dingen. Nu heb je geen geld om jouw huis helemaal te herinrichten geen nood. Je kan gewoon in de natuur gaan wandelen. Zeg nu zelf is daar iets lelijks te vinden?

Bewegen is een andere bepalende factor. We zitten teveel stil. Nu hier wordt niet mee bedoeld dat je een marathon moet lopen. Maar je kan bijvoorbeeld die auto achterwege laten en de fiets nemen. Of wat meer de trap nemen in plaats van de lift. Je kan het makkelijk in jouw leven inbouwen. Parkeer niet vlakbij maar een paar straten verder. Geniet dan van die wandeling en het onderweg zijn.

Een andere belangrijke parameters zijn waardevolle sociale contacten met mensen. Dat is misschien wel waarom we het in Covid-19 tijden zo moeilijk hebben. We zien die mooie momenten aan ons voorbijgaan. Je kan natuurlijk online veel doen maar daar gaat het hier niet over. Het gaat over die goeie babbels die zo’n deugd doen en niet die vele snelle smsjes om te zeggen alles ok daar?

Dit is misschien één van de moeilijkste parameters om vandaag aan te voldoen. Genieten van het nu. We zijn zo gehaast dat we altijd vooruit denkenen ook altijd en overal geconnecteerd moeten zijn omdat we denken iets te missen. Maar dan vergeet je te genieten van wat er zich nu afspeelt. Dus sta stil bij de dingen die je nu aan het doen bent en neem de tijd om daar van te genieten. De rest zie je later wel.

De rode draad doorheen deze 5 parameters is dat je eigenljik terug moet leren voelen en je alles terug veel bewuster beleefd. We zijn in deze digitale wereld dat gevoel wat kwijt gespeeld en we leven veel meer in ons hoofd dan in ons lichaam.
Daarom is Bosbaden zo waardevol. Omdat het al jouw zintuigen terug wakker maakt en je terug leert voelen, ruiken, proeven, luisteren, kijken naar al dat moois dat er al is en waar we deel van uitmaken.

The happyness pulse

Meten is weten wordt gezegd. Wil je kijken wat jouw happyness pulse score is. Doe dan even deze test. Spijtig genoeg is deze alleen in het Engels.
De Happiness Pulse is een korte enquête die welzijn meet. Het duurt ongeveer vijf minuten om te voltooien.

Aan het einde krijg je een score voor drie domeinen van welzijn – BE, DO en CONNECT – en een algemene welzijnsscore. Je krijgt ook een link naar enkele nuttige bronnen die u kunnen helpen na te denken over uw geluk en welzijn.
Jouw antwoorden zijn volledig anoniem en kunnen niet worden gebruikt om u persoonlijk te identificeren.